Vraag en antwoord over QR-codes

Begrippenlijst

Regelmatig krijgen wij vragen hoe een QR code werkt, wat het doet, hoe het hun kan helpen en dat is prima, maar veel antwoorden staan reeds op de website. Vandaar dat wij nu ook een begrippenlijst aan het samenstellen zijn. In deze begrippenlijst staat bijvoorbeeld wat een QR code is en wat het doet. Wat de betekenis is van bijvoorbeeld QR, en zo veel meer leuke, interessante en leerzame dingen.

Het is ook mogelijk zelf een inzending te doen, als je bijvoorbeeld weet wat BitCoin is of iets anders wat te maken heeft met een QR code, want niets is zo fijn kennis te delen en vrij te houden voor anderen dit ook te kunnen leren.

QR-code Begrippenlijst

Er zijn 12 Vraag in deze lijst die beginnen met de letter B.
B
Backlink
Als een andere website linkt naar jouw website dan wordt dat een backlink genoemd. Voor de ranking van je website zijn backlinks een belangrijk onderdeel. Hoe meer autoriteit de website heeft die naar jou linkt, hoe beter de backlink is.
Toegevoegd door: Peter
Barcode
Jouw bedrijf, hoe klein of groot ook, kan QR-codes voor een breed scala aan doeleinden gebruiken. De QR code kan gebruikt worden voor het verwijzen naar je website waar bijvoorbeeld een actiepagina aan gekoppeld is maar ook voor andere doeleindes zoals het direct betalen van jouw factuur of kassabon, waar je telefoon direct na het scannen van de code naar de betaalprovider surft. Snel je geld dus en betaalgemak voor je klanten!De meest gebruikte functies door zzp’ers zijn:URL: voor het openen van een specifieke webpaginaBetaalopdracht: maakt directe betaling van een rekening mogelijkvCard : maakt een nieuw contact aanLocatie : toont een locatie in Google MapsTekst: statische tekst laten tonenYouTube: leid gebruikers naar jouw YouTube-kanaal voor een product video of instructievideoWhatsApp: nieuw contact toevoegen op je WhatsAppTwitter: linkt naar je Twitter-profiel of plaats een kant-en-klare tweetLinkedIn: linkt naar je professionele portfolioFacebook: linkt klanten naar jou nieuwe Facebook-promotiePDF: download een PDF-documentAfbeelding: toont een afbeeldingE-mail: verzendt een e-mail met vooraf gemaakte inhoudSms: verstuurt een sms met vooraf gemaakte inhoudDe conclusie is dat deze technologie het gebruik van mobiele webdiensten gemakkelijk maakt en versnelt: het is een zeer creatieve digitale tool.
Toegevoegd door: Roel
Bedankpagina
Dit is een webpagina waar men op terecht komt nadat er een bestelling is geplaatst, voor een nieuwsbrief is aangemeld of een contactformulier hebt verzonden. De bedankpagina wordt door online marketeers gemeten om erachter te komen hoeveel mensen een waardevolle actie hebben uitgevoerd op de website.
Toegevoegd door: Judith
Betaalgemak
Zoals gezegd kunnen QR-codes ook op facturen gezet worden voor een snelle en foutloze betaling. De klant opent de camera-app op een mobiel apparaat en scant de QR-code. Hierop komen dan de betaalgegevens tevoorschijn, waarmee hij de betaling eenvoudig kan afronden in zijn bank-app. Zo maak je het gemakkelijk voor je klant en heb jij het geld direct op je rekening met het juiste betalingskenmerk.De QR-code is naast de normale betaalgegevens een extra optie die je dan biedt. Het is aan de klant om te beslissen welke betaalmethode hij kiest.Wil jij hier ook gebruik van gaan maken op jouw facturen, e-factuur (in e-mail), kassabon of contactloze betalingen op een afstand nu consumenten huiverig zijn om pincodeapparaten, contant geld en bonnetjes aan te raken?
Toegevoegd door: Johan
Bewegingsdetectie
Bewegingsdetectie is een goede manier om opslagcapaciteit te besparen. Omdat er alleen wordt opgenomen wanneer de camera beweging bemerkt hoeft deze niet continu op te nemen. Dat spaart ruimte op de SD kaart of op de harde schijf en zorgt ervoor dat terugkijken een stuk eenvoudiger wordt. Er wordt namelijk alleen relevante informatie vastgelegd.
Toegevoegd door: Roel
Bing
De zoekmachine van Microsoft heet Bing en is de op een na grootste zoekmachine van Nederland en Europa. Bing wordt vaak gebruikt door mensen met een Windows computer, aangezien hier de standaard zoekmachine ingesteld staat op Bing.
Toegevoegd door: Roel
Bing Ads
Het advertentieplatform van de zoekmachine Bing wordt Bing Ads genoemd. Door middel van dit platform is het mogelijk om advertenties te maken die jou producten en diensten weergeven in de zoekresultaten van deze zoekmachine.
Toegevoegd door: Johan
BMM (Broad Match Modifier)
BMM is de afkorting voor de term Broad Match Modifier en is een van de zoektypes van zoekwoorden. Met deze zoektype zorg je ervoor dat jouw advertenties gevonden worden op sterk lijkende varianten, typfouten, enkelvoud, meervoud en afkortingen van het zoekwoord. Door het ‘+’ teken voor je zoekwoord te plaatsen zorg je ervoor dat deze Broad Match Modified wordt.
Toegevoegd door: Roel
Bouncepercentage
Als de bezoeker uw site bezoekt, maar direct weer weggaat van de website, wordt dit gezien als een bounce. Het bouncepercentage is het aantal websitebezoekers gedeeld door het aantal websitebezoekers dat direct weggaat van de website.
Toegevoegd door: Peter
Breadcrumbs
Breadcrumbs zijn een secundair hulpmiddel bij het navigeren waarmee gebruikers de relatie tussen hun locatie op een pagina (zoals een productpagina) en pagina’s van een hoger niveau (bijvoorbeeld een categoriepagina) gemakkelijk kunnen begrijpen. Wil je meer weten over Breadcrumbs
Toegevoegd door: Peter
Breed zoekwoord
Als je een breed zoekwoord inkoopt dan kunnen je advertenties gevonden worden op exact, synoniemen, spelfouten en gerelateerde zoekopdrachten van het zoekwoord.
Toegevoegd door: Peter
Business-to-business reclame
Reclame die is gericht op de zakelijke markt. Door de verschillende doelgroepen wijkt deze vorm van reclame vaak af van de gebruikelijke consumentenreclame.
Toegevoegd door: Peter


Voeg een Vragen toe